Norbygata 13, 0187 Oslo

Blogginnlegg

27.02.2021 Mat Sunn Sunt Matvaner Barnehage urtehagen barnehager

Mat og måltidsvaner dannes tidlig i livet og har en tendens til å vedvare. Gode vaner som tilegnes i barnehagealder kan derfor vare livet ut. Barn i barnehage inntar 40 – 60% av det daglige energiinntaket sitt i barnehagen. Derfor har vi ansatte i barnehagen en stor innflytelse på barnets totale kosthold og matvaner. Visste dere at barn må smake på den samme matretten minst ti til femten ganger før det er mulig å si om man liker det eller ikke? Studier viser at smaking må til – ti til femten ganger over en periode før man kan si om man liker noe eller ikke. En gang holder ikke. (Kilde: «Bra mat i barnehagen»)

Ifølge rammeplanen for barnehagen (2017) skal barnehagen legge til rette for at barn kan oppleve matglede og matkultur.

I Grønland barnehage har vi fokus på grønnsaker, frukt, korn, fisk og fiskeprodukter. Vi ønsker at barna skal få smake, sanse, oppleve og erfare allsidig mat.

Favoritter på storebarnsavdelingene er linsesuppe med hjemmebakt rundstykke, grønnsaker med rømmedipp, omelett med paprika, revet ost og grove rundstykker, og rullet tortillalefse med grønnsaker og revet kyllingkjøtt.  Vi har også utforsket annen turmat enn brødmat til tur. Vi har hatt med oss termos med varmt vann og havregrøt som vi blander ut når vi er på tur. Det er godt med varm grøt ute på tur.

Tortillalefse med grønnsaker og revet kyllingkjøtt

Tortillalefse med grønnsaker og revet kyllingkjøtt

Linsesuppe med hjemmebakt rundstykke

Linsesuppe med hjemmebakt rundstykke

Grønnsaker med dipp

Grønnsaker med dipp

Omelett

Omelett

Grove rundstykker

Grove rundstykker

Havregrøt med på tur

Havregrøt med på tur

Søk barnehageplass

Hvordan du søker om barnehageplass, hvordan du søker om å bytte, og hvilke regler gjelder for når du kan forvente å få plass? På Oslo kommune sine nettsider finner du den informasjonen du trenger.

Søk plass i: