Norbygata 13, 0187 Oslo

Vår Blog

Siste Blogger

Her finner du både aktuell informasjon og gode historier fra hverdagen i våre barnehager.

19 september 2023

«Frukt og Grønt» prosjektarbeid

Stjerne og Komet har startet et nytt prosjekt som heter "frukt og grønt". Gjennom arbeidet med dette temaet skal vi lære barna om betydningen av å inkludere grønnsaker i kostholdet sitt, samt hva som er sunne og usunne matvarer. Barna skal lære hvorfor det er viktig å spise frukt og grønnsaker, hva de heter, hvor de vokser, hvilke farger og former de har, gjennom ulike formelle og uformelle aktiviteter. Vi introduserte temaet på en morsom måte ved å kombinere høytlesing og formingsaktiviteter.

4 april 2023

Holi

Holi er en hindu-festival som feires i store deler av Nord-India og av nordindere bosatt i resten av verden. Holifestivalen er en feiring av fargenes og kjærlighetens seier over mørket. Festivalen feirer den kommende vårblomstringen og at naturen kler seg i fargeprakt. Dagen feirer hinduene med lek med fargepulver og farget vann. Leken består i å kaste fargepulver eller sprute fargevann på hverandre og foregår både i hjemmet, i templer og i det offentlige rom. Hinduer sier at de leker holi. Når leken er over, skifter folk til rene klær og går på besøk til familie og venner. Holi varer i to dager. Kvelden før fargeleken brennes det bål mange steder i Nord-India. (Hentet fra snl.no) I barnehagen har Komet og Stjerne hatt en samling om Holi. Vi har sett på video, danset og hørt på musikk. Erend har snakket om og fortalt om Holi. En morsom og fargerik samling.

10 februar 2023

Samisk uke i Gamlebyen

Forrige uke jobbet alle avdelingene med samisk kultur. Vi har kost oss med forskjellige aktiviteter knyttet til samene. Barna har vært med på å sette frem konkreter fra samisk kultur. I forming har barna klippet og limt bilder og i samlingsstund hører de på samisk musikk og joik. Alt dette har de gjort i forkant av samefolkets dag 6. februar. Lihkku beivviin!

1 februar 2023

Maling med bomullspinner

En av storebarnsavdelingene prøvde ut en ny maleteknikk ved å male med bomullspinner. Barna valgte ut stensiler med ulike trær med bare grener og så malte de på løv, frukt eller snø med bomullspinner. Barna kunne selv velge hvilken årstid og farger de ville bruke. Noen blandet inn glitter som en ekstra effekt. Etterpå stilte vi ut alle trærne på galleriveggen med tema de fire årstider.

16 januar 2023

Butikklek

På fredag ville to barn leke butikklek, og inkluderte alle barna til å være med på leken. De samarbeidet for å lage plass til butikkleken, hentet fram lekepenger fra skuffen, hentet utstyr fra lekekjøkkenet, og satte to stoler ved "kassa". To av barna satte seg inn i rollen som kassemedarbeider, og resten av barna som kunder. De tok en handlekurv hver, og begynte å fylle opp kurvene med masse forskjellige grønnsaker, frukt, kjøtt og andre varer, for deretter å stille seg i kassekøen. Det ble plutselig lang kø i kassa, men barna var veldig flinke og tålmodige til å vente på sin tur. I kassa scannet kassemedarbeiderne varene til kunden, og de forvekslet penger. Leken fortsatte videre, og alle barna fikk mulighet til å både være kunder og butikkmedarbeider.

4 januar 2023

Tradisjoner i desember

I desembermåned har vi mange tradisjoner og aktiviteter. Vi har Lysfest hvert år i desember for å lyse opp i vintermørket og spre budskap om fred og vennskap. Barna lager lyslykter og går i lystog og i baker lussekatter. Foreldrene er invitert til å se på lystoget og spise lussekatter og drikke saft med barna og personalet. Det er juleverksteder på alle avdelinger og vi har fokus på gjenbruk i formingsaktivitetene våre. Eggekartonger og melkekartiger har vi brukt til å lage juletrær og julenisser. Barna har bakt pepperkaker og lussekatter. Vi har hatt julekalendre, og rampenissen har også vært innom i oss.

Søk barnehageplass

Hvordan du søker om barnehageplass, hvordan du søker om å bytte, og hvilke regler gjelder for når du kan forvente å få plass? På Oslo kommune sine nettsider finner du den informasjonen du trenger.

Søk plass i: